Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke fietsendrager is geschikt voor twee e-bikes?

Vraag gesteld door op 16 oktober 2021

Welke Fietsendrager is geschikt voor twee elektrische fietsen? Kan die gemonteerd worden op een hybride met de accu onder de kofferbak?

Merk: Renault
Type: Clio
Bouwjaar: 2021
Brandstof: Hybride
 

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U bent van plan om een fietsendrager te kopen voor twee elektrische fietsen. Deze wilt u bevestigen aan uw Renault Clio Hybride uit 2021. De maximale kogeldruk van deze auto is 63 kg. In de handleidingen kom ik voor de hybride Clio geen beperkingen tegen voor wat betreft montage van een trekhaak.

Er zijn tegenwoordig speciale fietsendragers te koop voor e-bikes. Genoemde dragers zijn ietwat robuuster uitgevoerd en in de regel is er ook iets meer ruimte tussen de e-bikes onderling. Let daarbij wel op de gewichten van de fietsen plus dat van de fietsendrager zelf, ter voorkoming van overschrijding van de kogeldruk van de auto. Ook is het verstandig om de accu van de fiets te verwijderen als dat mogelijk is.

Bij de montage van de e-bikes op de drager is het van belang om de frameklemmen op de staande framebuis te monteren. De ANWB fietsendrager Touring Flex Plus 2 heeft zelfs speciale frameklemmen met kartelriempjes, die om de dikke buis van een e-bike met geïntegreerde accu past.

Op onze website vindt u een overzicht van fietsendragers voor e-bikes.