Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Uitlaatgaslampje

Vraag gesteld door J. Clevers op 18 oktober 2021

Het waarschuwingslampje voor de uitlaatgassen licht oranje op en gaat niet meer uit. Wat is dit en wat ken ik doen of moet ik doen.

Merk: opel
Type: corsa
Bouwjaar: 2007
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 1200

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Bij uw auto brandt het waarschuwingslampje uitlaatgas.

Wanneer het waarschuwingslampje uitlaatgas is gaan branden betekent dit dat het motormanagement een afwijking gezien heeft waardoor de samenstelling van de uitlaatgassen niet aan de milieuwetgeving voldoet of voldeed. Dit kan vele oorzaken hebben. Het kan veroorzaakt worden door een defect aan een onderdeel, inwendige vervuiling, of doordat er een component buiten de regelwaarde functioneerde.

Indien de auto goed rijdt kunt u de auto wel blijven gebruiken maar ik adviseer om een afspraak te maken bij de garage. Alleen door de auto uit te lezen kan worden gezien welke storing er is uitgelezen. Door metingen aan de auto uit te voeren kan bepaald worden wat de oorzaak is van de opgeslagen fout.

Het lampje kan ook knipperen, indien dit het geval is adviseren wij om de auto te stoppen en hulp van de Wegenwacht in te schakelen. Op onze site hebben we er een bondige uitleg over gegeven: Er brandt een lampje: stoppen of doorrijden?