Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tankinhoud van 40 liter?

Vraag gesteld door C. van Ee op 30 september 2021

Ik rijd sinds kort een vw polo. vlg opgave heeft de benzinetank een inhoud van 40 liter. Ik krijg er echter maar ongeveer 30 a 33 liter in. Is dit een bekend euvel? (import auto uit Spanje)

Merk: VW
Type: polo
Bouwjaar: 2020
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 90?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt hoe het kan dat u nooit de volledige 40 liter brandstof kan tanken bij uw Polo.

In de specificaties van uw auto staat inderdaad vermeld dat de brandstoftank een inhoud heeft van 40 liter. Problemen of moeilijkheden met tanken heb ik nog niet eerder gehoord. Nu kan er natuurlijk pas 40 liter in wanneer de tank volledig leeg is en ik denk dat u nog nooit zo ver gegaan bent.  

Met andere woorden, ik denk dat de tankinhoud overeenkomt maar dat er elke keer dat u tankt nog 7 tot 10 liter aanwezig is. Dit is prima want zo heeft u altijd genoeg reserve brandstof en voorkomt u stilvallen of stress wanneer u met de laatste druppels aanwezige brandstof op zoek bent naar een tank station.

Het zal u verbazen hoeveel brandstof er nog aanwezig is terwijl de auto u al lang heeft aangegeven dat het tijd is om te tanken, ik moedig u niet aan om nu langer te wachten met tanken. We hebben er een leuk filmpje van gemaakt: Hoe ver kom je met een LEGE TANK? | Wegenwacht onderzoekt.