Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stuurbekrachtiging Fiat Panda wederom defect

Vraag gesteld door op 18 oktober 2021

Mijn Fiat Panda van1-4-2016 met 46000km heeft een defecte stuurbekrachtiging, reparatiekosten € 2.085. Is dit een verantwoorde uitgave en kan ik aanspraak maken op coulance omdat ik dit probleem eerder heb gehad

Merk: Fiat
Type: Panda 1.2 edizione
Bouwjaar: 2015
Brandstof: benzine

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of u nog altijd aanspraak kunt maken op coulance nu wederom de stuurbekrachtiging van uw 5 jaar oude Fiat Panda defect is.

De elektrische stuurbekrachtiging is niet vrij van klachten. Dat geldt niet alleen voor Fiat. Ook andere merken hebben nog weleens te kampen met stuurbekrachtiging uitval.

Dergelijke klachten komen zodanig veelvuldig voor dat er inmiddels gespecialiseerde bedrijven zijn die dit voor een redelijke prijs kunnen oplossen. In ieder geval voor veel minder dan het door uw garage aangegeven bedrag. Zie o.a. deze stuurbekrachtigingsspecialist met ook een prijsindicatie.

Ik ben wel van mening dat een uitvallende stuurbekrachtiging geen gebruikelijk gebrek is voor een auto van deze leeftijd en met de genoemde tellerstand. En zeker niet voor een tweede keer. Hopelijk is er een dealer in het spel waaraan u zeker moet voorleggen dat dit eigenlijk een onacceptabel buitensporig gebrek is, en dat dit geen incident betreft maar veelvuldig voorkomt. Van een dergelijk duurzaam component mag u een langere levensduur verwachten.

Zie aanvullend ook ons Stappenplan klachten na aankoop hoe je de verkoper alsnog kunt aanspreken wanneer het product niet voldoet aan de verwachting.