Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Spark valt uit

Vraag gesteld door op 12 oktober 2021

Tijdens het rijden valt mijn auto uit. Dit gebeurde wanneer ik stil stond en wanneer ik het gas los liet. Nu zijn de bougies + bekabeling vervangen maar helaas ben ik er niet vanaf. Ook is de accu onlangs vervangen dus daar ligt het niet aan. Wat kan het probleem zijn?

Merk: Chevrolet
Type: Spark LS 1.0 bifuel
Bouwjaar: 2011
Brandstof: LPG  benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U bent op zoek naar de oorzaak van het uitvallen van uw Chevrolet.

Het is heel moeilijk, zo niet onmogelijk, om op afstand een sluitende diagnose te stellen. Deze auto’s willen wel eens water in de stekker van de LPG-computer krijgen waardoor dit soort problemen ontstaan. Deze LPG-computer is naast de accu geplaatst. Wanneer de auto spanningsvrij gemaakt is kan de stekker gedemonteerd worden en geïnspecteerd op eventueel aanwezig water. Een andere mogelijkheid is natuurlijk ook dat het LPG filter aan vervangingen toe is.

Indien er is geconstateerd dat het probleem veroorzaakt wordt door de ontsteking (aangezien de bougies en de bougiekabels vervangen zijn) is het belangrijk om de bobine maar ook de voeding en de massa hiervan te controleren. Een overgangsweerstand kan zorgen voor een matige vonk waardoor dit soort problemen ontstaan.