Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Problemen met verbrandingsmotor Opel Ampèra

Vraag gesteld door op 29 september 2021

Helaas is mijn Opel Ampera uit 2013 (225k kms) stuk gegaan tijdens een vakantie in Italië. Onderweg naar huis ging bij een tolpoortje de benzine motor niet meer aan en was het naar een paar honderd meter afgelopen omdat de grote accu leeg was. De auto heeft de hele vakantie zonder problemen gelopen ook tot het moment bij het tolpoortje. De auto moest dus op transport via de ANWB richting Nederland naar de Opel dealer.

De Opel dealer heeft nu 2 weken nodig gehad om het probleem te achterhalen. Ze denken dat het te maken heeft met het kleppenhuis. Die willen ze gaan vervangen en dat is een flinke klus (versnellingsbak eraf, hoog spanning eraf) dus de rekening zal flink worden. Ik krijg nog een exacte opgave.

Is dit een bekend euvel? En hoeveel geld zouden jullie nog uitgeven aan deze auto?

Merk: Opel
Type: Ampera
Bouwjaar: 2013
Brandstof: Benzine / Electrisch
Motorvermogen: 150

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Uw Ampèra heeft u in de steek gelaten en u vraagt zich af of de auto het waard is om het te repareren.

Wat een vervelend eind van de reis. Gelukkig was het op de terugweg en heeft u hier dus geen zorgen over hoeven te maken tijdens de vakantie.
Problemen met het kleppenhuis zijn geen veel gehoord probleem met de Ampèra.

De aandrijving van deze auto is zeer gecompliceerd en niet alledaags, ik kan mij dan ook goed voorstellen dat de dealer moeite heeft met het stellen van een diagnose. Wel zou ik u adviseren om goede afspraken met de garage te maken om te voorkomen dat er kosten gemaakt worden die wellicht niet helpen bij het oplossen van het probleem.

De waarde van de auto is volgens de ANWB Koerslijst ongeveer €7.000, u heeft alle details van de auto dus ik adviseer u om het zelf nog eens in te vullen. Gezien de waarde van de auto is een flinke investering niet gek en een auto die niet rijdt is al helemaal niet te verkopen of in te ruilen. 
Ik zou u dus adviseren om de auto te laten repareren en vervolgens nog eens te overwegen hoe lang u met de auto wilt doen.