Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Peugeot 107 valt uit tijdens het rijden

Vraag gesteld door op 6 oktober 2021

Ik heb mijn auto nu een half jaar, en sindsdien ben ik nu 6 keer bij de garage geweest omdat de auto telkens tijdens het rijden uitviel. Toen ik 'm kocht, deden de richtingaanwijzers het niet en zat er water bij het reservewiel. Dat was toen goed gefixt, maar na een halve maand viel de auto telkens uit tijdens het rijden. Het maakt niet uit of de auto nou 50 reed, bijna stilstond of op de snelweg, de auto viel gewoon telkens uit. Een aantal keer al naar de garage geweest, dan deed die het weer een maand wel, dan weer een maand niet. Heel grillig en onbetrouwbaar. Wanneer de auto uitvalt, gaat de snelheid uiteraard naar beneden en valt de motor uit. Als de motor uitvalt hoor ik een paar tikjes. Soms gaan de lampjes branden, soms valt de auto helemaal niet. Nu lukte het me laatst gewoon niet meer om de auto te starten. En even later doet tie het gewoon weer. Wat moet ik doen?

Bij de garage heb ik overal al gekeken, maar het blijft voor hun een raadsel. De monteur die er ooit naar gekeken heeft dacht dat het iets met de massakabel te maken had, maar dit hebben ze ook uitgesloten. Het blijft gek dat de auto het soms wel doet en soms niet. Dan rijd tie weer als een zonnetje, dan slaat tie tijdens het rijden weer een aantal keer af. Het is niet dat het specifiek bij bochten is bijvoorbeeld of op een bepaalde weg.

Merk: Peugot
Type: 107
Bouwjaar: 2008
Brandstof: Benzine

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Uw Peugeot 107 valt af en toe uit onder het rijden. Dat gebeurt willekeurig en dat is vervelend omdat de auto onvoorspelbaar wordt. Ook is het niet veilig als een auto tijdens het rijden uitvalt.

Het is lastig cq onmogelijk om op afstand een sluitende diagnose te stellen, maar ik denk net als uw garage dat de oorzaak toch wel in het elektrisch systeem moet zitten. Het systeem blijkt wel massa te maken omdat er bij uitval wel lampjes op het dashboard branden. De garage zou als eerste het elektrisch gedeelte van het contactslot kunnen controleren. Daar zit ook een kabelklemmetje aan wat kan loskomen waardoor er soms wel, en soms geen contact wordt gemaakt. Hopelijk is de storing daarmee opgelost, anders zal men toch verder moeten zoeken.