Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Universele isofix

Vraag gesteld door J. Vermeulen-Vermeulen op 13 september 2021

Ik heb een vraag over mijn isofix base. Ik heb een Peugeot 206 SW uit 2004. en daar zit alleen een isofix bevestiging op de bijrijders stoel.
nu is mijn vraag of ik dus een universele beugel kan kopen en deze laten plaatsten op de achter bank? zie namelijk op internet dat ze deze gewoon los verkopen, maar is dat dus ook beschikbaar en veilig voor mijn auto?
ik hoop dat u mij kunt helpen.

Antwoord van Paul

Antwoord van Paul

ANWB Expert

U heeft een vraag over het achteraf aanbrengen van Isofixbeugels in uw auto.

Het is opmerkelijk dat uw auto wel Isofixbeugels heeft op de bijrijdersstoel en niet op de achterbank. Heeft u goed tussen de rugleuning en de zitting van de achterbank gekeken? Soms zijn de beugels niet direct zichtbaar, maar zitten ze er wel.

De Isofixbeugels zijn er om een kind met kinderzitje op zijn plaats te houden tijdens een botsing. Ze zijn ontworpen om flinke krachten op te kunnen nemen en zijn daarom goed vast verbonden met de carrosserie van de auto. Al meerdere jaren zitten ze nu standaard in nieuwe auto’s. Voor auto’s die ze niet hebben is het soms mogelijk om ze achteraf te laten monteren. We adviseren u daarom contact op te nemen met de Peugeot dealer om na te vragen of er Isofixbeugels bestaan voor achteraf montage in uw Peugeot. Als ze er zijn is het belangrijk ze door een professional te laten monteren.