Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koppeling blijft hangen Ford C-Max

Vraag gesteld door L. Berger op 17 september 2021

Ford C-Max 2016, 80.000 km.
Mei 2021: koppelingspedaal komt na lange rit niet meer omhoog en koppelen lukt bijna niet meer. Garage: accu dient vervangen, € 255
Juni 2021: hetzelfde probleem (erg gevaarlijk).
Garage: hoofdcilinder vervangen, € 325
September 2021: na lange rit (warme motor) wederom hetzelfde probleem.
Wat kan ik van mijn garage (Ford-dealer) verwachten?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een 5 jaar oude Ford C-Max met al meerdere malen een koppelingspedaal die blijft hangen. Na diverse ingrepen én in rekening gebrachte kosten is wederom hetzelfde probleem aan de orde.

Uiteraard moet u uw beklag doen dat alle investeringen nutteloos zijn gebleken en men feitelijk niet tot de juiste diagnose heeft weten te komen om het duurzaam op te lossen. En verder weet uw Ford dealer dat dit een bekend en vaker voorkomend verschijnsel is bij de C-Max en andere modellen van Ford. Er is zelfs een koppeling gerelateerde terugroepactie zoals u hieronder kunt lezen, die ook met dit verschijnsel in verband gebracht kan worden. U heeft alle reden uw dealer te wijzen op enerzijds de gemaakte kosten die niets hebben geholpen, en anderzijds een auto met een buitensporig gebrek die u bij deze tellerstand niet hoeft te verwachten. Daarbij ook het feit dat het een vaker voorkomend euvel is én de melding in het terugroepregister dat dit toch wel nadrukkelijk een eigen gebrek lijkt te zijn waar de verkoper zijn verantwoordelijkheid voor moet nemen.

Zie ook onze pagina Stappenplan onderhoud en reparatie