Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Klacht Renault Captur

Vraag gesteld door A. Kampman op 9 september 2021

Mijn Renault Captur 1.2 automaat(50.000 km) uit 2018 loopt onregelmatig mij weinig toeren, ondanks reiniging door de dealer bij 20.000 km en sindsdien niet meer tanken van Euro95, maar liefst Shell variopower.
Wat is een slimme actie met deze klacht  en zal het afdoende zijn? Trekkracht is overigens prima met de caravan erachter en ook pakt de motor goed op bij wat sneller optrekken.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Renault Captur draait nogal onregelmatig. Kennelijk heeft uw dealer nog een inwendige motorische schoonmaakactie verricht om dit te verhelpen en wordt de duidelijk duurdere premium E5 benzine u aanbevolen.

Ik kan op afstand niet helemaal een volledige inschatting maken van uw klacht maar van de 1.2 TCE motor zijn klachten over inhouden en onregelmatig draaien helaas wel vaker gehoord. Er zijn geen klachten over de prestaties maar een wat stoterige motor rond bepaalde toerentallen is een veel gehoorde klacht. Zie ook deze uitspraak van de geschillencommissie die een duidelijk standpunt hierover inneemt.

Ik wil maar benadrukken dat dit best een vervelende product eigenschap kán zijn waar u zich niet zomaar bij neer hoeft te leggen. De kans is immers best groot dat dit min of meer inherent het product is en feitelijk niet opgelost kan worden. Dan zou u gezien de uitspraak van de geschillencommissie best vervolgstappen kunnen ondernemen. Zie aanvullend ook ons Stappenplan klachten na aankoop