Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Haperende snelheidsmeter

Vraag gesteld door T. ter Steeg op 4 september 2021

Na een lange periode van stilstand (in een overdekte stalling) viel mij tijdens de eerste rit plotseling op dat de snelheidsmeter van mijn camper bij een snelheid van 50 km, volgens TomTom, ca.160 km aangaf. Bij stilstand blijft de meter op 110 hangen maar het telwerk functioneert wél  normaal. Kan dit een kwestie zijn van, simpelweg een kabel vervangen of moet ik rekening houden met een ingewikkelde en dus kostbare reparatie.  Het betreft een Fiat Ducato uit 2003 met kenteken ***. Tijdens mijn vakantie, hoopte ik hierover informatie te krijgen bij Fiat/Iveco truckservice in Venlo maar konden ze mij wegens drukte helaas niet helpen.
 

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Van uw Fiat Ducato geeft de snelheidsmeter geen goede waarde aan. 110 km/h te veel om precies te zijn. De kilometerteller werkt wel naar behoren. U vraagt naar de oorzaak.

Heel waarschijnlijk is het instrumentenpaneel zelf het probleem. Het instrumentenpaneel kan gerepareerd worden door een gespecialiseerd bedrijf. Uw garage moet deze dan demonteren en opsturen voor revisie en kan deze na herstel weer werkend monteren.