Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geluid tijdens de garantieperiode

Vraag gesteld door L. Peters op 9 september 2021

Ik heb sinds 3 maanden een vw polo, kenteken ***. Auto maakt sinds woensdag een raar geluid (sissend, ratelend). Naar de garage geweest, kon niks vinden. Ik heb nog 3 maanden garantie. Ik heb een opname gemaakt van de draaiende motor. Wat kan dit zijn? Auto is gekocht bij een garage, die heeft de auto ingevoerd. Origineel boekje met de beurten zit erbij.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Uw auto maakt een bijgeluid en u heeft hem nog niet zo lang in bezit.

Op afstand zal het heel lastig zijn om vast te stellen wat de oorzaak is van het defect. Het sissende geluid doet mij denken aan een lek in het turbodruksysteem. Wellicht een turboslang die op een aansluiting lekt of een scheurtje in de intercooler. Dat zal de garage moeten bepalen.

Klachten na aankoop

Om u te helpen met wat u kunt doen hebben we een uitleg over Klachten na aankoop met hierbij het Stappenplan klachten na aankoop. Het belangrijkste is dat u de verkoper de gelegenheid geeft om het probleem op te lossen, ga dus vooral niet naar een andere garage.
Nu er binnen garantieperiode een defect is ontstaan hoeft u alleen maar aan te tonen dat er sprake is van een gebrek. De bewijslast ligt verder bij de verkoper. Hij moet bewijzen dat u het gebrek zelf hebt veroorzaakt of dat het door een externe oorzaak is ontstaan.