Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

BOVAG garantie?

Vraag gesteld door op 16 september 2021

Ik heb een VW UP uit 2013 en de auto maakt bij het passeren van een drempel lawaai in de vering. De garage heeft de schokdempers losgehaald en de rubbers ingevet maakt nog lawaai. Is het vervangen van de schokbrekers door bv Monroe een optie en valt dit onder de BOVAG garantie?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of het vervangen van de schokdempers onder de garantie valt.

Voordat er onderdelen vervangen gaan worden moet er natuurlijk eerst een goede diagnose gesteld worden. De wielophanging van moderne auto’s zoals de Up bestaat uit veel bewegende delen zoals ook de ophangrubbers van de draagarmen. Indien deze rubbers speling hebben is insmeren geen afdoende oplossing. Maar het is ook mogelijk dat fusee- of stuurkogels versleten zijn. In dit geval is het nodeloos om de schokdempers te vervangen.

Indien de geluiden zijn opgetreden tijdens de garantieperiode kunt u de verkoper hier zeker op aanspreken. Het is zeker zijn verantwoordelijkheid om hier een oplossing voor te bieden. Dit valt dus duidelijk onder de noemer van Bovag garantie.

Ik zou u aanraden om gebruik te maken van ons Stappenplan klachten na aankoop zodat u zich alvast kunt voorbereiden op het nemen van de juiste stappen.