Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trommelremmen achter

Vraag gesteld door op 9 augustus 2021

Ik heb een Toyota Yaris verso van 2005. En ik wou graag weten of het zo hoort dat de remtrommels warm worden met het rijden? Ik voelde vandaag per toeval toen ik net thuis kwam en de trommels waren enigzins warm.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U heeft bij toeval geconstateerd dat de remtrommels van uw auto toch wel warm aanvoelden en vraagt zich af of dit normaal is.

In rust komen de remsegmenten bij remtrommels normaal gesproken helemaal vrij van de trommel. Bij dagelijks gebruik zal er dus tijdens het rijden geen sprake zijn van warmteontwikkeling, alleen bij remmen. Wanneer er geen aanhanger gemonteerd is of een flinke afdaling is ingezet is het niet gebruikelijk dat er warmte aan de buitenkant te voelen is.

In hoeverre aanlopen (en hierdoor warmteontwikkeling) in uw geval overmatig is kan ik zo niet inschatten. Maar bij twijfel ben ik van mening dat u alle reden heeft de garage daar naar te laten kijken. Wellicht is het een kwestie van schoonmaken. Dit is zo af en toe noodzakelijk aangezien trommelremmen gesloten zijn en zich remstof in de trommel kan verzamelen.