Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trekhaak voor BMW 218iA Active Tourer

Vraag gesteld door R. Sent op 22 augustus 2021

Ik wil een trekhaak onder de auto laten monteren, primair voor een fietsendrager (en hooguit een enkele keer een kleine aanhanger). Er zit een groot verschil in prijs tussen de offerte van BMW dealers en het Trekhaakcentrum (ANWB actie). Schijnt vooral in het vervangen van aantal elektronische componenten te zitten. Is het verantwoord om te kiezen voor de Trekhaakcentrum optie? Functioneert dan alles (bijv. parkeersensoren) naar behoren?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Uw dealer rekent een fiks bedrag voor een trekhaak terwijl een ander bedrijf dat voor een veel lager bedrag kan leveren.

Formeel maakt BMW zelf geen trekhaken en betrekt dat van een bepaalde leverancier. Dat maakt een z.g.n. originele trekhaak vaak wel beduidend duurder. In geval van parkeersensoren denk ik dat men in beide gevallen uitgaat van een trekhaak met afneembare kogel. Wat ons betreft is dat wel een aanbeveling in combinatie van een merk conforme trekhaakkabelset.

Er zijn diverse bedrijven die het monteren van trekhaken nagenoeg dagelijks doen waardoor ze een aanmerkelijk gunstiger prijs kunnen rekenen. Wat ons betreft geen reden om met een dergelijk bedrijf niet in zee te gaan.

Vraag wel nadrukkelijk aan het trekhaak montagebedrijf of men wel een merk gerichte kabelset gebruikt om eventuele elektronische storingen te voorkomen. En dus bij voorkeur mét afneembare kogel i.v.m. de parkeersensoren.