Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Startprobleem

Vraag gesteld door L. Onderwater op 26 augustus 2021

Ik heb onverwacht een startprobleem met met Ford C-Max. Vandaag weer ik had mijn auto geparkeerd om 11.00 uur en wilde wegrijden om 14.15 uur en dan doet hij het niet. Mijn accu is gecontroleerd en goed. Ik begrijp er niets van.Weet u wat het kan zijn. Dit ook al 14 dagen geleden gebeurt. In tijd van parkeren wordt de accu te zwak om de motor te starten. Het gebeurt onverwacht. ik hoop dat u weet wat het kan zijn.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Uw auto start soms niet doordat de accu op dat moment een te lage spanning heeft. U vraagt zich af wat hier de oorzaak van kan zijn.

Mogelijke oorzaken

Er kunnen verschillende oorzaken zijn, alleen door meting te verrichten aan de auto kan achterhaald worden waar de oorzaak gezocht moet worden. Er zijn 3 mogelijkheden: een slechte accu, een lekstroom of een dynamo die soms niet laadt. Wanneer de auto nu wel start zegt dat eigenlijk niets over de conditie van de accu, hiervan is alleen door met de juiste apparatuur op de accu te meten de conditie te bepalen. Indien de accu gecontroleerd is en goed is bevonden blijven er nog 2 mogelijkheden over; een lekstroom of een twijfelachtige dynamo.

Diagnose

Om te kunnen vaststellen welke van de twee de problemen veroorzaakt kunt u het beste de auto achterlaten bij de garage zodat er tijd uitgetrokken wordt om de diagnose te stellen. Soms is het nodig om een scope aan te sluiten en zo voor een langere periode de ruststroom vast te leggen.