Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lakreparatie slecht uitgevoerd

Vraag gesteld door op 18 augustus 2021

Lancia Ypsilon gekocht in 2009. Bij aankoop was lak op de motorkap beschadigd, en heb ik toen opnieuw laten spuiten. Maar na een paar jaar liet bovenlak los, hoogstwaarschijnlijk omdat er bij het spuiten dingen niet goed vetvrij zijn gemaakt. Garage weigert nu opnieuw te spuiten. Wat kunt u mij adviseren?
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

De motorkap van uw auto is opnieuw gespoten maar een aantal jaar later laat de lak los. U bent van mening dat er fouten zijn gemaakt bij het spuiten maar de garage weigert het werk te herstellen.

Bewijs

De regel 'wie eist bewijst' is hier van toepassing. Als u het niet eens bent met het standpunt van de garage, dan heeft u het recht om zelf een onafhankelijke expert naar de lak te laten kijken. Met de conclusie van de expert kunt u dan al of niet terug naar de garage.

(Non-)conformiteit of wettelijke garantie

Naast garantie bestaat er ook nog de wettelijke garantie. Dat betekent dat u van de auto mag verwachten dat deze geschikt is voor normaal gebruik en dat deze de eigenschappen heeft die u op grond van de overeenkomst mocht verwachten.

Ik raad u aan zich allereerst schriftelijk tot de garage te richten met een beroep op non-conformiteit. U kunt hiervoor de modelbrief gebruiken die op onze website staat bij  Stappenplan onderhoud en reparatie.