Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kia Niro Hybrid met hoge tellerstand

Vraag gesteld door op 6 augustus 2021

Wij zijn op zoek naar een duurzame occasion en ons oog is gevallen op de Kia Niro. Nu zijn er Niro's van 17.000 met een kmstand boven de 100.000 maar als je een jonger model wil met een lagere stand (35.000) dan betaal je daar makkelijk 2 a 3 duizend meer voor. We rijden zelf zo'n 12.000 km per jaar.

Mijn vraag is of het die meerkosten waard is om te kiezen voor een auto met een lagere kmstand.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U vraagt of een Niro met een hoge kilometerstand ook een goede keus is of beter nog even doorsparen voor eentje met een lage stand.

Wat de techniek betreft hoeft een hogere kilometerstand helemaal geen probleem te zijn voor de Niro. Natuurlijk is het wel interessant wat het verleden van de auto is. Indien het een ex-lease auto betreft dan is de historie vaak bekend maar kan het goed dat er de laatste onderhoudsbeurt beknibbeld is op onderhoud. De auto is tenslotte toch bijna aan het eind van het contract. Goed kijken hoe de auto erbij staat dus.
Een hoge kilometerstand zal ook zorgen voor extra slijtage aan bijvoorbeeld het stuur, veel gebruikte knopjes en de bestuurdersstoel. Let vooral op of u hier geen last van ondervindt. Met uw gebruik zal de kilometerstand niet hard oplopen en is een nette auto met een hogere stand dus geen probleem.

Om nare discussies te voorkomen raden wij u aan om de auto altijd bij een autobedrijf te kopen wat is aangesloten bij Bovag.

We hebben op onze site een mooie occasiontest met de Niro. Hier wordt het verschil in gebruik uitgelegd tussen een hybride en een plug-in hybride.