Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoog olieverbruik Citroen Puretech 110 motor

Vraag gesteld door C. de Bruijn op 12 augustus 2021

Ik heb een Citroen C3 Picasso van november 2015. Na 100.000 km is de motor opeens veel olie gaan gebruiken, terwijl ik hiervoor nooit tussen de beurten (gem.interval 20.000 km) olie bij hoeede te vullen. Gebruikte olie originele 0W30 full synthetic.
Door de fa. Slager wordt mij nu aangeraden om 5 in 1 oil stabilizer toe tevoegen. Kan ik dit zonder verergering van het probleem doen? Kent u ervaringen met dit product? Heeft u andere adviezen?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U maakt zich zorgen over het verbruik van motorolie bij uw auto en u vraagt zich af of het verstandig is om een additief toe te voegen.

Elke verbrandingsmotor zal enigszins olie verbruiken en ook wanneer u olie bij moet vullen tussen de onderhoudsbeurten door is dit niet direct zorgwekkend. Toevoegingen/additieven kunnen incidenteel best effect hebben om een specifieke reden zoals hoog olie verbruik of interne vervuiling. Altijd op advies van de onderhoud uitvoerende garage en wellicht met goedkeuring van de autofabrikant.

Voorlopig adviseer ik u om het verbruik goed bij te houden, dus noteert u elke keer dat u bij vult de hoeveelheid en de kilometerstand. Wanneer u een goed overzicht heeft overlegt u dan met uw garage of er sprake is van overmatig verbruik. Vaak is hier pas sprake van wanneer er meer dan 1 liter per 1000 kilometer bijgevuld moet worden. De garage kan u dan advies geven hoe te handelen.