Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto slaat over tijdens vermogensvraag

Vraag gesteld door op 23 augustus 2021

Met mijn Touran 1.4 benzine (TSI/DSG) ervaar ik sinds enkele weken dat de auto bij gas bijgeven (extra vermogen om te versnellen) overslaat. Vaak 1x, maar soms ook wel een paar keer achter elkaar. Meestal treedt het op als het extra vermogen bij lagere toerentallen (tussen 1500-2000 rpm) gevraagd wordt. De auto heeft 170.000 km gereden. Wat zou de oorzaak kunnen zijn?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af wat het overslaan van uw auto kan veroorzaken.

Het is eigenlijk niet mogelijk om op afstand tot een diagnose te komen. We adviseren dan ook om de auto te laten controleren door een specialist die door metingen ter plekke en met gedegen apparatuur de vinger op de zere plek kan leggen.

Uw auto is voorzien van een TSI motor met de motorcode CAVC die een distributieketting heeft die genoemde problemen kàn veroorzaken. Echter er zijn ook andere mogelijke oorzaken zoals een twijfelachtige bobine of misschien wel een slechte brandstof injector.
Er zijn wel specialisten op het gebied van de motor die in uw auto gemonteerd is. Een van hen is 1.4 TSI – De TSI Specialist. Op deze site staan er ook mogelijke problemen bij deze motor.