Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Sloopvergunning auto buitenlands nummerbord

Vraag gesteld door op 28 juli 2021

Hoe kan ik een Nederlandse sloopverklaring of toestemming sloop krijgen voor een auto met Frans kenteken?  eind mei is de auto met ons meeverhuisd/geëmigreerd van Frnakrijk naar Nedelerland. Terwijl we bezig zijn met voorbereidingen op invoeren van auto (nu Frans kenteken) hebben we een incident gehad. De auto is alleen na te hoge reparatiekosten aan te bieden voor APK -invoerkeuring bij RDW, en dus total loss. Via FranceConnect online geprobeerd sloopverklaring te krijgen, niet gelukt. kan aleen via Franse centre VHU agrée.  
Is hier een Nederlandse procedure voor??
 

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U wilt een auto met buitenlands kenteken in Nederland laten laten slopen. U heeft dan een slopersverklaring nodig. Het voertuig staat nog in Frankrijk geregistreerd en heeft u de verklaring én de kentekenplaten nodig om deze daar te laten uitschrijving.

Zie o.a. dit auto sloopbedrijf die bij loop- of sloopauto's de mogelijkheid biedt deze in te nemen met buitenlands kenteken met afgifte van een slopersverklaring. Men weet ook wat dan de vervolgprocedure is om in dit geval een Frans gekentekende auto aldaar uit te laten schrijven.