Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bovag garantie en elektrisch slot

Vraag gesteld door op 21 juli 2021

De bedrading van het slot is defect waardoor ontgrendeling op afstand niet werkt. De auto heeft Bovag garantie maar dealer geeft aan dat elektrische onderdelen daar niet onder vallen. Ik kan nergens een overzicht vinden wat wel en niet.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De centrale deurvergrendeling van uw recent gekochte auto weigert. Ondanks de nog lopende Bovag garantie weigert de verkoper dit te herstellen omdat elektronica als Bovag garantie wordt uitgezonderd. 

Alle voorwaarden kunt u nalezen in de Algemene voorwaarden BOVAG Autobedrijven koop/reparatie/reparatie & onderhoud  waar u overigens een dergelijk uitsluiting ook helemaal niet gaat tegenkomen. De verkoper moet dit feitelijk onder garantie herstellen en probeert hij misschien op de bluf er mee onderuit te komen.

Sommeer hem gerust dit binnen een redelijke termijn te herstellen. Desnoods middels een ingebrekestelling zoals u die ook kunt terugvinden in ons Stappenplan klachten na aankoop. En meldt desnoods dat u overweegt de Bovag te bevragen waar hij die uitzondering vandaan haalt. Wellicht draait hij dan wel schoorvoetend bij.