Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto trilt

Vraag gesteld door op 28 augustus 2021

Ik heb een Opel Astra sports Tourer uit 2018 105pk mij auto trilt tussen de 70 km en 80 km hij doet het niet altijd de garage heeft veel getest waaronder uitgelijnd,nieuwe velgen,nieuwe motersteun,gebalanceerd maar geen resultaat nu zijn ze weer 3 dagen bezig geweest subframe,draagarmen enz dus volgens mijn is er alles aan gedaan ook velgen met andere banden is het ook niet nu kreeg ik als antwoord dat het de resonantie van de motor is maar als dat zo is moet dat toch bij meerdere Astra’s voorkomen .

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een Opel Astra Sports Tourer met een 1.0 T 105 pk motor die trilt tussen de genoemde snelheden. De dealer heeft tal van ingrepen gedaan maar zonder succes en verklaart nu dat het een gebruikelijke resonantie is van de motor.

U merkt terecht op dat dit euvel dan toch ook bij andere overeenkomstige Astra's moet opvallen. Hoewel driecilinders niet helemaal zonder kritiek zijn wat betreft motor resonanties en trillingen zijn de Astra gerelateerde klachten ons niet bekend. Ik sluit daarom niet uit dat het in uw geval iets exemplarisch is, gezien ook het feit dat uw dealer zoveel moeite heeft gedaan om het euvel te verhelpen. Misschien zou u bij uw dealer het verzoek kunnen indienen om met een overeenkomstige Astra de proef op de som te nemen en daar een vergelijkende proefrit mee te maken. Desnoods ook met een vertegenwoordiger van het bedrijf om zo samen vast te stellen of dit nu daadwerkelijk bij de auto hoort. Want dergelijke signalen vanuit de praktijk kennen wij eerlijk gezegd van uw auto niet. En wás het een producteigenschap, dan vraag ik me af waarom uw dealer dan zoveel heeft ondernomen om dit eruit te krijgen.