Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Advies/Ervaringen stationwagons

Vraag gesteld door op 2 augustus 2021

Hallo, op dit moment overwegen wij een Opel Astra ST uit 2019 met 16.000 km op de teller en een 1.2 110 pk motor 3 cil. (als het goed is nog een motor van GM). Daarnaast ook een Renault Megane Estate uit 2019 met 30.000 km op de teller en een 1.3 140 pk motor 4 cil. (i.s.m. Daimler ontwikkeld). Welke van deze twee is het meest betrouwbaar? Wat zijn jullie ervaringen met deze types/motoriseringen? Onze situatie: ca. 15.000 km p/j en eigenlijk nooit mee de bergen in of een caravan die erachter moet. We willen er circa 5 jaar (probleemloos) mee vooruit kunnen. Alvast bedankt!

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt om hulp bij de keuze van een occasion. U twijfelt tussen een Renault Megane en een Opel Astra.

Beide auto’s zijn voorzien van moderne benzinemotoren en hebben nog een heel lage kilometerstand. Belangrijk is of de historie van deze auto’s bekend en kloppend is, zijn de boekjes aanwezig, zijn ze afkomstig uit het buitenland, heeft de auto een schade verleden? Dit bepaalt voornamelijk de betrouwbaarheid, wat dat betreft lijken beide motoren zeer gelijkwaardig.
Op onze website staan autotest met een rubriek "dit vindt de Wegenwacht".
Hierbij de test van de OPEL ASTRA en de RENAULT MÉGANE.
Een keuze is vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Ik zou u adviseren om met beide auto’s een zeer uitgebreide proefrit te maken waarbij u kunt ervaren wat uw voorkeur heeft.