Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trekken caravan met Hyundai Kona hybrid

Vraag gesteld door op 6 juli 2021

Wij hebben een Eriba Troll met een totaalgewicht van 1300kg. De vraag is of deze caravan goed kan worden getrokken in de bergen (Alpen) met de hyrid Hyundai Kona comfort smart van maximaal twee jaar oud?

Merk: Hyunda Kona Hybrid
Type: Comfort Smart 1.6 GDI HEV
Bouwjaar: Vanaf 2019
Brandstof: Hybrid

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt naar de prestaties van een Hyundai Kona Hybrid als caravantrekker.

Het rekenprogramma Caravantrekker dat wij gebruiken om deze veel gestelde vraag te kunnen beantwoorden hebben wij toegankelijk gemaakt op anwb.nl, zodat bezoekers zelf na het invullen van wat relevante gegevens een verslag kunnen zien van de verwachte prestaties van een bepaalde combinatie. 

Ik heb dat voor de Kona Hybrid en uw Eriba Troll ingevuld. De korte conclusie is dat het een goede combinatie is. Het wegrijden vanuit stilstand op een helling wordt beoordeeld als zeer goed. Een helling van maar liefst 18% is mogelijk vanuit stilstand. Ook de verwachte prestaties op snelheid zijn goed. De combinatie past qua gewichten ook goed bij elkaar.

Vanuit het programma kan de gebruiker ook een uitgebreid verslag als PDF te versturen naar een e-mailadres. Het verslag van de Kona heb ik naar u gestuurd.