Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reparatie boordcomputer c3

Vraag gesteld door P. Scholtens op 11 juli 2021

Ik heb een citroen C3. Ik zou graag een onafhankelijk oordeel willen hebben of deze auto nog veilig is. Onlangs is er een reparatie aan de boordcomputer. De auto rijdt naar ons gevoel goed, alleen het aantal foutmeldingen van de boordcomputer zijn legio. Van het stuk zijn van lampen tot aan het niet functioneren van de lambdasonde. In feite wil ik dure reparaties voorkomen en de auto laten keuren kan dat?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Uw Citroen heeft diverse elektrische storingen waarbij de boordcomputer de verdachte is.

Indien de storingen veroorzaakt worden door de boordcomputer zorgt dit wel voor een onbetrouwbare auto. De auto geeft nu tenslotte een hoop valse meldingen waardoor u ze niet meer op waarde kunt schatten. Wanneer er nu echt een storing is aan de verlichting of de lambdasonde zult u dit negeren met onveilige of schadelijke situaties tot gevolg.

Houd u er rekening mee dat de beschreven storing ook andere oorzaken kan hebben dan een defect aan de boorcomputer. Dit moet wel duidelijk zijn voor er tot vervangen overgegaan wordt. Het vaststellen van de oorzaak kost tijd en inspanning van een monteur en hiervoor is bezoek van een goede garage noodzakelijk.

Wanneer de boordcomputer vervangen moet worden kan dit door een nieuwe, echter zijn er ook bedrijven die gereviseerde exemplaren aanbieden. Bijvoorbeeld: ACtronics BV is een gerenommeerd bedrijf.