Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Plug-in hybride auto accu lager

Vraag gesteld door G. van Haen op 10 juli 2021

Normaal bij 100% geladen accu is actieradius elektrisch rijden ongeveer 55 km, nu bij 100% geladen accu is actieradius nog maar 41 km, wat is de oorzaak?
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af hoe het kan dat de actieradius van uw PHEV veel kleiner is geworden.

De actieradius is een voorspelling die zich baseert op het verbruik de afgelopen tijd. Indien het verleden niet gunstig was vertaalt dit zich dus direct in het voorspelde verbruik. Het gebruik van de auto heeft enorm veel invloed op de te verwachten kilometers welke op de accu afgelegd kunnen worden.

Zo zal de actieradius lager uitvallen bij gebruik in winterse omstandigheden, veel snelweg gebruik, veelvuldig accelereren, rijden in combinatie met een caravan of gebruik maken van dakdragers.

Wanneer u de auto weer gebruikt voor korte afstanden en dan altijd start met een volle accu is de kans erg groot dat de te verwachten actieradius weer toeneemt.

We kunnen wel vaststellen dat tijdens de levensduur van een accu de capaciteit iets afneemt. Hier hebben we meer informatie over op onze site: De accu van elektrische auto's: dit moet je weten. Over het algemeen is de ondergrens die fabrikanten gebruiken 70% van de accu capaciteit.