Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mogelijkheden dakkoffer op Renault Twingo 3

Vraag gesteld door J. van Mourik-van Rijn op 2 juli 2021

Vanwege gezinsuitbreiding zijn wij op zoek naar mogelijkheden om bijvoorbeeld op vakantie meer spullen mee te kunnen nemen met onze Twingo (2016)
Is het mogelijk / toegestaan om een dakkoffer te monteren op dit type auto?

Een andere optie is wellicht het laten monteren van een trekhaak ... Is dat mogelijk en als dat mogelijk is wat kunnen we er dan aan hangen? Alleen een fietsendrager of ook een aanhangwagentje?

Merk: Renault
Type: Twingo
Bouwjaar: 2016
Brandstof: Benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of het mogelijk is om een dakdrager op de Twingo te plaatsen.

Uw Twingo heeft een maximale daklast van maximaal 60 kilo. Het is dus mogelijk om dakdragers inclusief een dakkoffer te monteren. U kunt ook een alternatief overwegen en dat is een koffer op de trekhaak.

Hoewel er bij uw auto geen kogeldruk is opgegeven is er wel een trekhaak leverbaar voor het gebruik van een fietsendrager, dan wordt door de leverancier van de haak een belasting van 52.5 kilo opgegeven. Mijn collega’s hebben er een video over gemaakt: Trekhaak- vs. Dakkoffer.

Uiteraard wegen dragers en koffer ook al de nodige kilo’s dus de winst blijft redelijk beperkt. Ook bij Renault zijn er diverse accessoires leverbaar om de bagageruimte te vergroten: TWINGO_AXS_HD.pdf

Uw auto is niet geschikt om er een aanhanger achter te bevestigen.