Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Centrale deurvergrendeling werkt half

Vraag gesteld door op 13 juli 2021

De auto openen met afstandbediening werkt prima. Auto op slot gaat alleen bestuurderskant dicht. Met de sleutel in het slot vergrendeld ook alleen bestuurderskant. Dus moet handmatig kofferbak, bijrijderskant, en linkachter en rechtsachter knoppen omhalen om op slot te doen. Wat kan dit zijn? Heb 2 afstandsbedieningen geprobeerd...en met de sleutel in het slot werkt het ook niet.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

De centrale vergrendeling van uw Getz werkt niet naar behoren en u vraagt wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn.

Ik heb het elektrische schema erbij gepakt maar ik kan helaas niet op afstand vaststellen wat er nu exact mis gaat. Het meest voor de hand liggende is dat er een draadbreuk zit in de kabel die tussen de carrosserie en het de bestuurdersdeur loopt. Deze kabel vindt u ter hoogte van het scharnier en zal elke keer knikken dat de deur opent en sluit. Hierdoor is een grote kans op een (deels) gebroken kabel.
U kunt proberen de rubberen huls een paar keer te bewegen in de hoop dat de centrale vergrendeling dan weer goed werkt. De conclusie die u dan kunt stellen is dat er dan een reparatie moet plaatsvinden aan de desbetreffende kabelboom. Mocht dit niet helpen dan ben ik bang dat de oorzaak gezocht moet worden in het linker portierslot, dit kan alleen vastgesteld worden door een garage te bezoeken die metingen op zowel het slot als de regeleenheid van de centrale vergrendeling uitvoert. Aangezien het systeem wel deels werkt kan de zekering worden uitgesloten. Deze hoeft u dus niet te controleren.