Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wanneer is er vervangingspakket accu’s beschikbaar?

Vraag gesteld door A. Kok op 18 juni 2021

Ik zit te wachten op een aanbieding vervangpakket accu’s voor mijn plug in hybride Volvo V60, die de helft kleiner is maar vele malen krachtiger.

Nu kan ik 40 km elektrisch en ik zou graag naar 300 km elektrisch rijden willen zonder een andere auto te moeten kopen.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U wilt graag een groter bereik bij uw V60 hybride en vraagt zich af of dat mogelijk is.

Uw auto is een PHEV. Deze auto’s worden doorgaans gebruikt wanneer de overgrote meerderheid van de afgelegde afstanden redelijk beperkt is. In dat geval kunt u vrijwel altijd volledige elektrisch rijden. Wanneer het noodzakelijk is om af en toe een grote afstand te rijden kan dat heel eenvoudig door gebruik te maken van de aanwezige verbrandingsmotor.
Het volume en het gewicht van de verbrandingsmotor inclusief tank maken het op dit moment niet mogelijk om een groot accupakket te plaatsen die een actieradius van 300 kilometer mogelijk maakt.

De huidige ontwikkeling van accu’s gaat snel! Echter verwacht ik niet dat er een fabrikant is die moderne accu’s inclusief elektronica pasklaar kan maken voor bestaande auto’s.

Er zijn echter wel bedrijven die accupakketten aanbieden om de actieradius te vergroten. MUXSAN is er zo eentje. U zou hier eens kunnen navragen wat voor mogelijkheden ze bieden.