Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Peugeot 207 SW motor levensduur

Vraag gesteld door T. van Asten op 20 juni 2021

Hoe lang gaat een Peugeot motor gemiddeld mee? Details: de benzinemotor van onze Peugeot 207 sw van 9 jaar oud, nog geen 2 jaar geleden met Bovag garantie gekocht, is overleden. Toen we de auto kochten was de kilometerstand iets minder dan 100.000. In de afgelopen (kleine) 2 jaar hebben we 19.000 km gereden. En vorige week is de motor dus stuk gegaan. Kosten:€5300. Wij zijn benieuwd wat je van de levensduur van zo’n motor kan verwachten.

Merk: Peugeot
Type: 207 sw 1.4 vti active
Bouwjaar: 2012
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 95 (online opgezocht)
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar de te verwachten levensduur van een motor. Die van uw Peugeot heeft het inmiddels begeven met slechts 119.000 km op de teller.

Van een motor van deze generatie zou je toch wel tenminste 200.000 km mogen verwachten. Bij deze tellerstand is dat wel buitensporig snel maar is het ook relevant te weten waardoor het defect is ontstaan. Maar bij normaal gebruik en onderhoud is dit een teleurstellend eindresultaat. Helaas heeft deze motor geen probleemloze status.

Een feit is wel dat twee jaar na dato feitelijk die verkoper juridisch gezien uw aanspreekpunt is en het om die reden lastig wordt om nu nog dit te kunnen gooien op het leveren van een ondeugdelijk product. Maar wanneer er een Peugeot dealer in het spel is zou hij echt kunnen proberen om bij de importeur zijn nek voor u uit te steken. De ervaring leert wel dat bij een 9 jaar oude auto de toeschietelijkheid ver te zoeken zal zijn en ik er eerlijk gezegd niet veel van verwacht. Maar het is het proberen waard.