Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Juiste type-3 laadstekker/kabel voor Tesla Model 3

Vraag gesteld door op 15 juni 2021

Wij gaan deze zomer met onze Tesla Model 3 naar Italië op vakantie. Ik lees op internet dat je in Italië op veel plaatsen een ‘type 3’ oplaadstekker/kabel nodig hebt. Het is mij echter onduidelijk wat ik precies moet kopen/bestellen (op internet kom ik van alles tegen). Om een miskoop te voorkomen, zou ik graag concrete informatie / tips willen over welke stekker/kabel ik moet kopen (en waar). En wellicht biedt de ANWB die ook aan?

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

U wilt weten of de oplaadkabel/stekker van het type 3 nog nodig is voor Italië.

Na een aanvankelijke wildgroei aan verschillende laadstekkers is de Type 2-stekker, ook wel Mennekes-stekker genoemd, door de Europese Unie aangewezen als de Europese standaard. Met name in Frankrijk en Italië was de Type 3-stekker enige tijd de standaard en deze zie je dan ook nog bij diverse laadpunten hangen. Ze worden veelal vervangen voor Type 2, maar dat gaat niet overal even snel. Als je naar een van deze twee landen gaat kan het handig zijn een Type 3-laadkabel voor je auto aan te schaffen.

Helaas weten we niet precies wat waar nodig is, maar als u ook nog van het Tesla Supercharge netwerk gebruik kunt maken is het in uw geval wellicht een onnodige investering. De kabel kost namelijk twee tot driehonderd Euro. Wij verkopen hem inderdaad via de ANWB Webwinkel.