Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bandenkeuze Audi Q2

Vraag gesteld door P. Klimstra op 8 juni 2021

Onder mijn Q2 Quattro Sport 2.0 190 pk zitten Bridgestone Potenza S001 235/40R19 96Y xl banden. Deze zorgen voor een prima weggedrag maar maken ontzettend veel lawaai.
Zijn alle sportieve banden rumoerig? Als ik stille banden monteer, heeft dit dan een negatieve invloed op het weggedrag? Welke zou u aanraden?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De genoemde banden onder uw Audi Q2 presteren naar tevredenheid maar zijn wel betrekkelijk rumoerig. U vraagt of dat inherent is aan een sportieve band én of u met een stillere band vervolgens noodzakelijke nadelige concessies moet doen.

Wat dat laatste betreft hoeft dat niet per se. Er kunnen weldegelijk een of meerdere banden er positief uitspringen, met meerdere hoge scores en hele acceptabele concessies. Natuurlijk heeft een platte, brede en verzwaarde sportieve band alles tegen om stil te kunnen zijn. Maar er zijn positieve uitschieters die op andere vlakken toch ook prima scores laten zien. Ik verwijs u naar deze bandentest van een maatvoering die niet helemaal overeenkomstig uw bandenmaat is, maar voldoende representatief om daar tóch een beter alternatief uit te halen. Want die is er zeker wel.