Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Touran 1.4TSI

Vraag gesteld door op 3 juni 2021

Ik wil een VW Touran 1.4 TSI modeljaren 2010-2015 aanschaffen maar ik lees dat er veel problemen zijn met deze motor. Vanaf welk bouwjaar en met welke motor code is wel betrouwbaar? Of kan je beter geen Touran kopen.
Ik weet dat de vraag vaker is gesteld maar ik vind het allemaal erg onduidelijk en tegen strijdig wat je op internet aan informatie vind. Een andere optie kan een Zafira  Tourer zijn maar ook daar hoor je veel problemen over.
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af of de Touran een betrouwbare auto is of dat een Zafira toch verstandiger is.

De reputatie van hoog olieverbruik en distributieproblemen kleeft wel aan de VAG TSI motoren maar zou je alle redelijkheid kunnen zeggen dat na 2012 dat wel definitief is weggepoetst. Deze motoren zijn wel inmiddels vele jaren toegepast in enorme aantallen en sluit ik een incidenteel defect niet uit, ook niet bij de jongere exemplaren. De mankementen én de daarvoor gevoelige motorcodes communiceert deze specialist met wellicht nog andere welkome info.

Eigenlijk kunt u het beste de motorcode opzoeken van de auto die u op het oog heeft en vervolgens met de code bekijken of hij tot de risicogroep behoort. Deze code vind u op een sticker op de motor en/of in het instructieboekje van de auto.

Geen enkele auto is foutloos en zodra er gezocht wordt naar mankementen zullen die dus bij elke auto gevonden worden. We hebben occasiontesten van de OPEL ZAFIRA maar ook van de VOLKSWAGEN TOURAN, inclusief de ervaringen van de wegenwacht.