Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tolbadge icm. Volvo V40 (2016) met voorruitverwarming

Vraag gesteld door op 27 mei 2021

Ik ben op zoek naar een geschikte plek op de voorruit om de tolbadge te plakken. mogelijke spelbreker is de voorruitverwarming. Noch de plaatselijke Volvo-dealer, noch de Volvo importeur kunnen me een pasklare oplossing geven, die 100% zeker gaat werken.
Kunt u mij helpen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt waar u het beste de tolbadge kunt plakken bij uw Volvo V40 met verwarmde voorruit.

De beste plek is zo dicht mogelijk tegen de kunststof behuizing achter de binnenspiegel. Dan is de kans het grootst dat er geen hinder is het voor het ontvangst van het signaal. Maar een hard bewijs heb ik eerlijk gezegd ook niet. Wil u echt 100% op zeker spelen, dan kunt u de badge ook los in de hand nemen en bij het naderen van een poortje even buiten het linker portierraam houden. Dat werkt altijd. Of bij de eerste tol hindernis de proef op de som nemen en de badge dáár houden waar die normaal gesproken geplakt zou worden. Blijkt het te werken dan kunt u de badge daar definitief plakken.

Ik begrijp dat het antwoord enigszins onzeker is maar over weigerende poortjes bij overeenkomstige Volvo's horen we vanuit de praktijk gelukkig geen onheilspellende berichten. Dus mogelijk dat de genoemde locatie in de praktijk geen hinder geeft. Geen nieuws is soms ook goed nieuws.

 

Reacties

W. van der Velde

Auetur - 11 juni 2023

Heeft iemand pratijk ervaring met een tolbadge achter een verwarmbare volvo voorruit?  
Dat zou ik graag willen weten.