Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Technisch probleem bij schakelen automaat

Vraag gesteld door op 24 mei 2021

Opel crossland 2019 trilt en bromt bij het schakelen, volgens de garage is dit normaal bij deze auto’s

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een Opel Crossland en u klaagt over trillen en brommen bij het schakelen dat volgens de dealer normaal is bij deze auto.

Ik kan het euvel uiteraard niet op afstand beoordelen maar ik verwijs u naar deze autotest waar u een niet mis te verstane opmerking daarover aantreft: 
''De motor met drie cilinders en een cilinderinhoud van 1,2 liter is goed voor 96KW/130 PK en heeft daardoor weinig moeite om de 1300 kg zware testwagen aan te drijven. Het gedrag dat hij daarbij vertoont, is echter niet bepaald verfijnd. In tegendeel: wat trillen, dreunen en brommen betreft, is de direct ingespoten benzinemotor een van de slechtste in zijn soort''.

De bovenstaande opmerking doet dus vermoeden dat het een onmiskenbare eigenschap is van deze auto dat de dealer afdoet als een producteigenschap. U zou altijd nog bij uw dealer kunnen voorstellen een proefrit te mogen maken met een overeenkomstige Crossland, om vast te stellen of het iets exemplarisch is of spijtig genoeg tóch een onhebbelijke eigenschap van deze auto.