Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing centrale vergrendeling

Vraag gesteld door J. Donders op 5 juni 2021

Mijn afstandsbediening van mijn VOLVO V70 uit 2002 heeft kuren. Soms doet hij het wel en dan weer niet. Deuren openen functioneert wel, deuren dicht steeds niet. Batterij reeds vervangen, afstandsbediening van binnen schoongemaakt en met contactspray behandeld.

Ook werkt de centrale vergrendeling met de sleutel soms wel en dan weer niet. Is hier een oplossing voor ?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De centrale vergrendeling met afstandsbediening van uw Volvo uit 2002 werkt helaas niet goed. De deuren gaan met een druk op de knop wel van het slot af, maar u kunt de auto niet afsluiten met de afstandsbediening. 

De oorzaak kan in de afstandsbediening zitten. Dat kan bijvoorbeeld een schakelaartje zijn. De afstandbediening zelf is te vervangen, waarschijnlijk zit die in de sleutel verwerkt. U zou ter bevestiging van het vermoeden nog de reservesleutel kunnen proberen. Als dat een sleutel is zonder afstandsbediening dan kunt u een nieuwe bestellen. Maar eerst nog even dit: omdat de vergrendeling het soms ook niet doet met de sleutel in het slot, kan het ook nog in de bedrading zitten tussen linker deurstijl en de deur (harmonica rubber).