Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schade aan deur door wind

Vraag gesteld door op 21 mei 2021

Gister is met de harde wind de deur uit mijn passagier zijn handen gewaaid, met als gevolg dat de deur van onze vrij nieuwe auto tegen een paaltje klapte en in de deur nu een deuk in zit. Ben ik hiervoor verzekerd of gaat dit gelijk van de no-claim af? We zijn allrisk verzekerd.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Er is schade ontstaan aan uw auto. U bent all-risk verzekerd, dus de herstelkosten kunt u claimen bij uw verzekeringsmaatschappij. Het maakt niet uit dat het niet om een aanrijdingsschade gaat. U vraagt welke gevolgen dat heeft voor de premie.

Het beste kunt u contact opnemen met de schade-afdeling van uw verzekeraar. Ik neem aan dat u de schade al heeft gemeld, dat is belangrijk. Uw verzekeraar kan uitrekenen wat de nieuwe premie wordt als u de schade claimt (laat uitbetalen) of wanneer u ervoor kiest om de schade niet te claimen en zelf te betalen. Dat kan namelijk ook. In dat laatste geval heeft de schade geen invloed op uw aantal schadevrije jaren, bonus/malus trede en verzekeringspremie. Het komt ook voor dat een eerste schade geen invloed heeft op de premie. Bij hele dure schades is het eerder voordelig om te claimen, bij lichte schade kan zelf betalen uiteindelijk goedkoper zijn. Dat omslagpunt kan de verzekeraar vrijblijvend voor u berekenen.