Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Renault Megane 4 bouwjaar 2016 hikt

Vraag gesteld door op 24 mei 2021

Ik rijd een megane 4 van 2016 1.2 Tce 130. Nu 1 maand in bezit. Ik merk dat de auto hikt. Dat doet die alleen op het volgende punt, als ik in de tweede versnelling zit en ik rijd rond de 30 a 35 kilometer per uur en ik trek op richting de 50 kilometer per uur dan hikt de auto rond de 40 a 45 kilometer per uur. Rond de 2500 toeren. Hij doet dat dus net voordat ik overschakel naar de derde versnelling.
De auto heeft 36.800 kilometer gelopen.
Dealer onderhouden. Ik lees op het internet wel meerdere klachten kwa mijn klacht. Is deze klacht ook een veel voorkomende klacht/probleem of is deze bekend bij de anwb ?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U merkt dat uw Renault Mégane IV 1.2 TCe uit 2016 wat schokkerig rijdt in een bepaald toerengebied.

Klachten over een wat stotterig gedrag van deze motor in een bepaald toerengebied zijn ons wel bekend. Waarschijnlijk veroorzaakt door het behalen van gunstige verbruikscijfers, wat weleens ten koste gaat van een soepel motorkarakter.

Deze 1.2 TCe motor, ook bij de aanverwante Renault modellen, levert dus vaker klachten op. Op verschillende fora (zoals Méganeclub en Renault forum) zijn praktijkervaringen te lezen. Soms zijn de klachten in ernstige of minder ernstige mate maar het is wel een bekend signaal. Een technische oplossing lijkt echter niet voorhanden.

Ik wijs u op deze uitspraak van de geschillencommisie die uiteindelijk in het voordeel uitpakt van de consument. Misschien sterkt u dat ook om actie te ondernemen richting de verkoper. Zomaar afdoen als producteigenschap is vaak té gemakkelijk en wordt daar juridisch nog weleens wat genuanceerder over gedacht.