Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Remtrommels Microcar Virgo 3 van 2005

Vraag gesteld door op 25 mei 2021

Ik heb een microcar brommobiel gekocht en wil de remtrommels/remmen achter laten vervangen. Wat kost zo iets? Ik heb de indruk dat men de kosten voor brommobielen flink aan het opschroeven is.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt wat de kosten zijn voor het vervangen van de remtrommels van uw Microcar.

Onderhoud aan brommobielen is vaak prijzig aangezien de onderdelen in veel kleinere oplagen gemaakt worden dan onderdelen van gewone personenauto’s.

Om een overzicht te krijgen van wat onderdelen van het remsysteem van uw Microcar kosten kunt u gebruik maken van de site: Remsysteem - Microcar. Dit is een aanbieder van niet originele onderdelen dus het kan dat uw garage andere prijzen hanteert.

Overigens is het niet gebruikelijk dat remtrommels slijten, wel de remcilinders en de remsegmenten in de trommel. Koopt u niet zelf de onderdelen maar laat dit over aan de vakman. Er is altijd een diagnose wenselijk voordat er onderdelen aangeschaft worden.

Voor onderhoud en reparatie van brommobielen kunt u vaak bij een gewone garage terecht. Autobedrijven hanteren wel allemaal een verschillend uurloon dus het is wel raadzaam om hier vooraf naar te vragen.