Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Optrekken trilt auto

Vraag gesteld door J. Rahhali op 5 juni 2021

Ik heb een peugeot 208 ,1.2. Tijdens het optrekken in zijn 1 ,gaat tie hevig trillen. Voorderest heb ik het niet alleen bij optrekken en soms bij terug schakelen naar zijn 2.,  mijn vraag is waar kan dit aan liggen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U merkt dat uw Peugeot 208 1.2 trilt bij optrekken. Dat kan verschillende oorzaken hebben. De garage zal uiteindelijk moeten vaststellen wat precies de boosdoener is. 

Een trilling bij wegrijden kan ontstaan als er motorolie tussen de koppelingsplaat en het vliegwiel kan komen. Dat staat de frictie in de weg omdat de plaat vettig wordt. Als de trilling na kort laten slippen van de koppeling verdwenen is (plaat wordt heet, olie verbrandt) dan is dat wel een indicatie dat er olie lekt langs de krukas-keerring.

Een dubbelmassa vliegwiel dat kapot is geeft echter ook trillingen. Dat geldt ook voor een versleten motorsteun. Een onderzoekje zal dat moeten uitwijzen.

 

Reacties

A. Mutgeert

Auteur - 20 januari 2024

Kijk dit zijn duidelijke antwoorden. Mijn garage zegt dat dit bij de auto hoort dat getril. Hoe durven ze. Is echt storend, en niet normaal..voor zo.n auto, is echt een mankement. Franse auto s hebben altijd wel wat!!