Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kilometerstand Mazda 6 occasion

Vraag gesteld door J. van Egmond op 21 mei 2021

Ik overweeg een Mazda 6 station uit 2014, handgeschakelde benzine aan te schaffen. Zeer betrouwbaar waarschijnlijk maar de km stand is 177.000. En ik wil er eigenlijk wel 10 jaar in kunnen rijden (15.000 per jaar). Wel heeft deze in de lease veel km gemaakt. Is deze km stand in uw ogen een risico? 

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een Mazda 6 op het oog met 177.000 km op de teller. U bent van plan om daar de komende 10 jaar nog 150.000 kilometer bij op te zetten waardoor de 'eindstand' rond de 327.000 km zal uitkomen.

Dat moet technisch haalbaar zijn. Het moment van inruil wordt eerder bepaald door economische factoren dan technische. Ik doel dan op een dure reparatie die de waarde van de auto overstijgt, wat vaak het moment is waarop besloten wordt een auto te vervangen. Maar het is zeker mogelijk dat de auto de klus kan klaren met regulier onderhoud en hopelijk zonder grote kostenposten aan reparaties. Uiteraard zullen er onderdelen door slijtage vervangen moeten worden, maar aan de kwaliteit van de auto zal het in dit geval niet liggen.