Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Keyless entry Toyota Auris

Vraag gesteld door W. Teunissen op 30 mei 2021

Mijn Toyota Auris uit 2007 heeft zgn keyless entry en start. Als de sleutel in de buurt is van de auto wordt deze herkent en kun je starten. Heel handig, alleen sinds een paar weken krijg ik de melding bij het stoppen van de auto "key battery low". Ik meteen de batterij vervangen. De melding blijft alleen. Bijna iedere keer als ik de auto uitzet krijg ik de melding. Ik kan me niet voorstellen dat de nieuwe batterij nu al op is. Enig idee wat dit kan zijn? Hebben meer mensen dit probleem? Alvast bedankt.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Uw Auris geeft aan dat de batterij van de handzender aan vervanging toe is ondanks dat u deze net vervangen heeft.

Ik vermoed dat er een defect is in de handzender waardoor deze een minder goed signaal verstuurt. U kunt zelf uitsluiten of het probleem veroorzaakt wordt door een defect in de handzender of in de auto door te controleren of de melding ook blijft komen bij gebruik van de reserve handzender. Indien het met beide handzenders gebeurt betekent het dat er een defect aanwezig is in de ontvanger van de auto. Als het probleem zich alleen op 1 locatie voordoet kan het ook zijn dat er een stoorzender aanwezig is die contact tussen auto en handzender bemoeilijkt.

Wanneer bij uw auto de batterij volledig leeg is en er dus niet gestart kan worden is er altijd een noodoplossing: wanneer u dan de handzender tegen de startknop houdt gaat het contact aan en kunt u op de gebruikelijke manier starten.