Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Betrouwbaarheid Renault Kangoo automaat

Vraag gesteld door op 2 juni 2021

Wat is de betrouwbaarheid van de Renault Kangoo automaat van 2005 t/m 2013. I.v.m mijn mindervalide vrouw zijn wij op zoek naar een rolstoelauto. Wat zijn de meest voorkomende problemen en wat voor kosten brengt dat met zich mee van deze jaren? Vallen deze jaren ook onder de ANWB wegenwacht?
Alvast bedankt voor uw reactie.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af of de Kangoo een betrouwbare tweedehands auto is.

De Kangoo is voor het grootste deel geleverd als bedrijfsauto in combinatie met een dieselmotor. De auto die u voor ogen heeft, is een stuk minder geleverd. Toch hebben we heel wat ervaring met deze auto en deze motor die ook in andere Renaults geleverd werd.

Ik verwijs u naar de occasiontest van de Kangoo vanaf 2008. In het verslag vindt u ook de bevindingen van de Wegenwacht met de veelvoorkomende gebreken.

Ik zou u zeker adviseren om voor de tweede generatie Kangoo te kiezen die vanaf 2008 op de markt is gekomen. Deze is een stuk volwassener, vooral wat betreft rijgedrag en betrouwbaarheid. Ik kan u verder adviseren een auto aan te schaffen waarvan de onderhoudshistorie bekend is, dit vooral om grote uitgaven in de toekomst te voorkomen. En ook voor deze auto kunt u gebruik maken van de Wegenwacht. Bij de Wegenwacht bestaat geen uitsluiting omtrent leeftijd van de auto.