Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Betrouwbaarheid leveranciers autosleutel (handzenderbehuizing)

Vraag gesteld door op 27 mei 2021

Van de Mercedes A160 zijn de sleutels kwijt. Offerte van Mercedes-dealer voor 2 sleutels circa 1000€; de auto moet dan naar de dealer vervoerd worden. Gespecialiseerde sleutelbedrijven bieden op internet  2 sleutels aan voor veel lager bedrag; zij komen aan huis om de sleutels te programmeren zodat ze werken in combinatie met de auto. Welke risico's loop ik als ik de sleutels bij 1 van die Gespecialiseerde sleutelbedrijven koop i.p.v. bij een Mercedes-dealer?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt wat u moet nu u beide sleutels van de auto kwijt bent.

Dat u beide sleutels kwijt bent maakt het erg lastig. Ik denk ook, dat het voor de door u genoemde bedrijven, geen eenvoudige opgave zal worden om de auto te openen en vervolgens een sleutel werkend te krijgen.
Een sleutel kopiëren lukt vaak wel door goede sleutelmakers maar zonder voorbeeld ben ik bang dat het niet gaat lukken.

Ervaringen hebben we hier niet mee, maar de techniek is niet eenvoudig te kraken. Ik zou u aanraden om duidelijke afspraken te maken met het gespecialiseerde bedrijf om te voorkomen dat er kosten gemaakt worden zonder het gewenste resultaat.

Overigens zijn er ook wel universele garagebedrijven die andere sloten inclusief sleutel kunnen monteren. Dan moet de auto daar inderdaad wel eerst naartoe getransporteerd worden. Op dat moment kunnen de ontbrekende sleutels tevens ongeldig worden verklaard in de computer van de auto.