Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Accu Toyota CHR

Vraag gesteld door G. Prins op 1 juni 2021

Ik heb een Toyota CHR van 1 jaar oud, 6000km. Als deze auto 2 weken stilstaat is de accu leeg. Bij de garage zeggen ze dat dit bij deze auto's normaal is. Ze zeggen dat dit bij hybride auto's normaal is. klopt dit.
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U bemerkt dat na 2 weken stilstand de 12V accu leeg is van uw Toyota C-HR Hybrid. U vraagt of dat gebruikelijk is.

Een lege startaccu van uw C-HR hybrid na 2 weken stilstand komt vaker voor. Vermoedelijk was de drempelspannnig te laag waardoor het signaal READY niet wordt vrijgegeven. De auto doet dan feitelijk niets meer.

Wij herkennen het probleem, ook niet hybride auto's kunnen na 3-4 weken stilstand geen thuis geven. Een autofabrikant gaat uit van het regelmatig gebruiken van een auto en kan bij de moderne auto met veel ''slapende'' gebruikers op de achtergrond actief een aantal weken stilstand best wel eens teveel zijn.

In de handleiding van de C-HR staat het volgende:
''De energiebesparende functie wordt geactiveerd om te voorkomen dat de batterij van de elektronische sleutel en de accu leegraken wanneer de auto gedurende langere tijd niet wordt gebruikt''. In de gebruikershandleiding op de site van toyota staat de procedure op bladzijde 205.
Het lijkt er dus op dat dit beschouwd wordt als een bijkomende eigenschap waarvoor bewust iets is opgenomen om dit te voorkomen.