Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Problemen met schakelautomaat

Vraag gesteld door op 4 mei 2021

Ik heb een Opel Meriva van 2017. Sinds kort heb ik problemen bij het accelereren. Wanneer ik heel langzaam versnel is er geen probleem. Bij wat sneller  accelereren begint de auto te schokken. Het lijkt dan of de koppeling geen grip meer heeft.
Mijn garage adviseerde de olie in de automaat te verwijderen, daarna te spoelen en dan nieuwe olie toe te voegen. Helaas, geen oplossing. Kan er  kans op een beroep op coulance zijn van Opel Nederland aangezien de auto nog maar 4 jaar oud is en 80000 km heeft gelopen. Reparatie zou meer dan 200 euro gaan kosten.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw 4 jaar oude Opel Meriva trekt schokkerig op wanneer u wat sneller accelereert. Helaas heeft het spoelen van de automaat en vervolgens nieuwe olie niet het gewenste resultaat opgeleverd. Definitief herstel zou meer dan 200 euro gaan kosten, en u vraagt of coulance gezien de leeftijd van de auto redelijk is.

Ik kan geen inschatting maken wat het herstel dan precies is. Een bedrag van 200 euro verraad een niet al te ingewikkelde ingreep. Maar het is lastig om zónder de aard van het gebrek te weten, goed in te kunnen schatten hoe buitensporig dat is en in hoeverre u zelfs aanspraak zou moeten kunnen maken op een volledige vergoeding. Maar wanneer ik kijk naar de leeftijd en kilometrage zou u redelijkerwijs géén gebrek hoeven te verwachten met een dergelijk bijverschijnsel als gevolg. Wanneer een product non conform is zou u naar mijn mening zelfs op een volledige vergoeding moeten aansturen. Ik verwijs u naar ons Stappenplan klachten na aankoop met min of meer stapsgewijs de procedure hoe u de verkoper in gebreken kunt stellen wanneer u toch de rekening gepresenteerd gaat krijgen.