Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mini occasion

Vraag gesteld door op 10 mei 2021

Ik heb een Mini one Holland street gezien. Bouwjaar 11/2013 en 94.000 km op de teller. Zijn er zaken waar ik specifiek op moet letten bij deze auto-uitvoering?
Is het tevens nodig om een aankoopkeuring te laten verrichten als de auto bij een Mini dealer staat en daar tevens onderhouden is?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Mini One van eind 2013. U vraagt of er nog specifieke zaken zijn waar u op moet letten.

Deze generatie Mini One heeft onder de kap nog de destijds in samenwerking met het Franse PSA concern ontwikkelde viercilinder motor. Vanaf 2014 is die samenwerking stopgezet maar was deze motor destijds niet vrij van problemen. Ook niet bij de Franse merken die beschikking hadden over deze motor met toch wel bovengemiddeld veel klachten over vroegtijdige vervanging van de distributie, hoog olieverbruik en inwendige motorvervuiling.

Dat wil zeker niet zeggen dat u dat bij deze auto mogelijk ook gaat treffen. Tijdig en zorgvuldig onderhoud is belangrijk en dat lijkt gezien de herkomst van deze auto wel dik in orde. Daarbij komt ook dat in ieder geval minimaal 6 maanden Bovag garantie een flinke dosis zekerheid is. Mocht er wezenlijk iets mis zijn zal dat zeker in die periode aan het licht komen, en zou u aan het einde van de garantietermijn de auto altijd nog alsnog kunnen laten keuren. Gevonden gebreken zullen dan nog altijd door de verkoper herstelt moeten worden.