Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Handrem erg moeilijk aan te trekken

Vraag gesteld door op 7 mei 2021

Ik heb een nieuwe Peugeot 308 SW gekocht.
Het aantrekken en vast zetten tot hij vastklikt gaat erg zwaar.  Het daarna loskrijgen van de handrem kost nog meer moeite. Is het mogelijk  de handrem wat losser af te stellen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een nieuwe Peugeot 308 SW maar het aantrekken van de handrem gaat zwaar en het ontgrendelen nóg zwaarder. U vraagt of dat te stellen valt.

Dit betreft kennelijk de versie met de mechanische handrem. Heel gemiddeld moet u die ongeveer 6 klikjes omhoog kunnen trekken en met ingedrukte ontgrendelingsknop na een rukje omhoog weer gemakkelijk kunnen ontgrendelen. De slag van de handrem, dus het aantal klikjes, kan je afstellen. De weerstand echter niet en wanneer vast en los zwaar gaat, lijkt er iets aan de hand te zijn met de handremkabel. Alle reden dus om uw dealer te bezoeken en dit verschijnsel voor te leggen. Wellicht is er een identieke auto in de showroom beschikbaar waar u de proef op de som kunt nemen of het daar net zó lastig gaat. Maar het lijkt mij iets exemplarisch en wat ons betreft een volstrekt onbekende klacht.