Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

DSG-automaat

Vraag gesteld door op 3 mei 2021

In mijn zoektocht naar een andere gebruikte auto is mijn oog gevallen op een Golf Sportsvan 1.4 TSI uit 2014. Deze auto heeft een dsg 7 automaat en bijna 93000 km op de teller.  Nu hoor en lees ik veel goede maar ook slechte ervaringen over de dsg automaat. Mijn vraag is: is het een goede keus om een auto uit 2014 met een dsg automaat te kopen? Waarom wel, en/of waarom niet? Ik rij ongeveer 20000 km per jaar waarvan ongeveer 4000 km per jaar met een caravan van 1250 kg er achter, ook over de alpen en berg bij Luik, is dat nog een probleem. Kortom, graag uw advies.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt of een Volkswagen Golf Sportsvan TSI met DSG-automaat een verstandige koop is.

De TSI reputatie was niet helemaal feilloos op het gebied van distributieketting en olieverbruik maar een Sportsvan van deze generatie is een prima aankoop. De nieuwe generatie TSI-motoren (1395 cm3) is voorzien van een distributieriem. Voor de DSG automaat geldt eigenlijk hetzelfde en is er geen sprake meer van veel voorkomende klachten. Een defect kan altijd nog voorkomen maar gezien de verkoopaantallen van deze bak zijn de klachten eerder te omschrijven als incidenteel.

De verwachte prestaties met caravan op kruissnelheid zijn goed. Bij wegrijden op hellingen scoort de auto zeer goed. Al met al een prima aankoop.